Sunday, May 12, 2024
HomeРегионДупницаОбщината обяви конкурс за директор на Историческия музей в Дупница

Общината обяви конкурс за директор на Историческия музей в Дупница

Юлияна КОЛЧАКОВА

Общината обяви конкурс за директор на Историческия музей в Дупница, който от години се оглавява от Анелия Геренска. „Обявлението е с цел привеждане изискванията на закона, като на основание чл. 28 от Закона за културното наследство правоотношенията с директорите на музеи възникват въз основа на конкурс за срок от 5 години. Досега общината не е провеждала конкурс за длъжността”, обясни началникът на отдел „Култура, образование, спорт и младежки дейности” в общинската администрация Ценка Стоянова.

Документи за участие в конкурса могат се подават до края на месеца.

Както писахме, само преди 15-ина дни дупнишкият музей чества 30 години от създаването си и 111 години музейно дело в града. Болката на работещите в институцията, а и на хората в града, оценяващи значението на историята, е, че Историческият музей в Дупница все още няма своя сграда с помещения за пocтoяннa eĸcпoзиция. Известно е, че в последните години музеят се помещаваше в бившия Младежки дом, където от 1 година тече основен ремонт за преустройство на сградата за музей.

Припомняме още, че тази седмица бе обявен конкурс и за директорския пост в Общинския драматичен театър „Невена Коканова”, където временно изпълняващ длъжността е актьорът в Народния театър „Иван Вазов”  Валентин Балабанов.

RELATED ARTICLES

Most Popular