Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградГрупа "Веселина" с концерт за абитуриентите

Група “Веселина” с концерт за абитуриентите

С концерт под надслов „За приятелството“ децата от Фолклорна група „Веселина“ към Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград изнесоха концерт, посветен на абитуриентите.


Всяка година ФГ „Веселина” прави концерт посветен на завършващите абитуриенти. Тази година това са Стефан Стойков и Кристиян Гърчев. В препълнената зала на Регионален исторически музей, младите инструменталисти и певци от фолклорната група завладяха публиката със своите музикални изпълнения. По традиция на концерта бяха поканени и бивши възпитаници от фолклорната групата, които с удоволствие присъстваха на концерта, за да отбележат празника на своите колеги. Събитието бе изпълнено с много емоция и изненади. Изпълненията включени в програмата тази година бяха определени от самите деца.

Атрактивно бе началото на концерта, когато на сцената се появиха всички участници със специално изработени тениски, които бяха по дизайн на Никола Митев-бивш участник в групата. Изненада след изненада от децата, които припомниха мили спомени от техни участия, от конкурси и концерти. По традиция, всички абитуриенти бяха зарадвани с подаръци. С много вълнение и признателност музикантите благодариха на своя преподавател Веселинка Боянова. В приятелския концерт се включиха деца от ФТА „Пиринче” и Кари от школата по литературно творчество, с ръководител Соня Кацарска.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular