Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБобов долДават под аренда общински ниви в Бобов дол, Голема фуча и Бабинска...

Дават под аренда общински ниви в Бобов дол, Голема фуча и Бабинска река

В Големо село общината превръща магазин в пенсионерски клуб

62 ниви, собственост на община Бобов дол, ще бъдат дадени на арендатори, става ясно от докладна записка до местния парламент.Земеделските земи са с различна площ – от 122 кв. м до 25, 7 дка и се намират в землищата на град Бобов дол  и Голема фуча и Бабинска река. В деловодството на общинската администрация в миньорския град са постъпили заявления от граждани, които искат да им бъдат отдадени под наем  земеделски  имоти  от общинския поземлен фонд за срок от 6 стопански години.Имотите ще се отдадат под наем  чрез публичен търг, като преди товаще бъдат включени в приетата през м. мартгодишна програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост. Общинските съветници ще вземат решение по докладната на заседанието си в четвъртък.

На сесията ще бъде разгледана и докладна относно промяна предназначението на недвижим имот в Големо село. Става въпрос за магазин, който ще се превърне в пенсионерски клуб. Имотът обхваща 88.60 кв. м и включва две помещения –търговски и склад , намиращи се на първи етаж в двуетажната административнасграда в центъра на селото.Община Бобов дол е придобила имота чрез публичен търг на частен съдебен изпълнител, като е закупила и  част от сутерена(с което площтаe общо 90. 50 кв.м) и съответните идеални части от стълбището и тоалетните, намиращи се на първи етаж. Очаква се общинските съветницида дадат съгласие за промяна предназначението на имота.

На заседанието си, което е последно за мандата, се очаква още съветът да приеме приветствие към живеещите в общината по повод Празника на града – 27- и октомври.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular