Sunday, July 7, 2024
HomeРегионДупницаДаниел Гогов - новото име в Марек

Даниел Гогов – новото име в Марек

Ташко СУЛЬОТОВ
Даниел Антонов Гогов е новото име в отбора на Марек (Дупница).
Той е роден на 4.08.1996 година в Благоевград. Живее в град Симитли. С футбол започва да се занимава на 6-годишна възраст в ДЮШ на Септември (Симитли) при треньора Радослав Митревски. Там престоява четири години. След това преминава в ДЮШ на Пирин (Благоевград) при треньора Костадин Герганчев. Завръща се отново в Симитли и на 16-годишна възраст старши треньорът Спас Стоименов го привлича в мъжкия отбор на клуба, където прави дебют в мач срещу Спартак (Варна), гостувайки в морската столица в мач от Б група. По-късно играе в отбора на Пирин (Гоце Делчев) при треньорите Тодор Киселичков и Димитър Крушовски, където прави 10 гола за 6 месеца. След това е привлечен в отбора на Миньор (Перник) в Б група, където негови треньори са Йордан Самоковлийски и Юри Васев. След това играе в отборите на Вихрен (Сандански) при треньор Петър Златинов, в Банско при треньор Димитър Крушовски. При повторния му дебют през 2020 година в отбора на Миньор (Перник) негов треньор е Христо Янев. Завръща се отново в отбора на Септември (Симитли). За понеделник той носи фланелката на ФК Кюстендил, където изигра много силни мачове и влезе отново в обектива на доста треньори, водещи отбори от различните нива на българския футбол. Стартира зимната си подготовка в отбора на ФК Кюстендил. Последва оферта и от страна на ръководството на ФК Марек. Постигна се съгласие между двата клуба и от вторник, 17 януари, Даниел Гогов се включи в заниманията в новия си тим.

Наставникът на ФК Кюстендил Мартин Йорданов се изказа много ласкаво за престоя на Даниел Гогов при тях. „Пожелавам му пълен успех в отбора на Марек, който е име в българския футбол. В момента те афишират официално намерения за завръщане в професионалния футбол, което означава, че са финансово обезпечени. Уверен съм, че Даниел ще помогне за постигане на целта им. Пожелавам реализиране на целите от ФК Марек”, сподели Мартин Йорданов.
Старши треньорът на ФК Марек Танчо Калпаков изрази задоволството си от привличането на Даниел Гогов в неговия отбор. „Надявам се да привлечем още един такъв класен футболисти и да приключим със селекцията. Определям дебюта на Гогов в контролния мач срещу Спартак Плевен като успешен”.
Даниел Гогов сподели, че е много доволен от офертата, като не пропусна да подчертае, че са се разбрали с ръководството по всички въпроси. „Надявам се да дам всичко от себе си и с мои отбелязани голове и асистенции към колегите да спечелим оставащите мечове до края на първенството и по един безапелационен начин през парадния вход Марек да заеме мястото си в професионалния футбол, където му е мястото”.

RELATED ARTICLES

Most Popular