Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБлагоевградУбийството в Гарваново заради отказан заем от 200 лева

Убийството в Гарваново заради отказан заем от 200 лева

Прокуратурата повдигна обвинение на извършителя, който бе задържан в Благоевград

Окръжна прокуратура -Хасково повдигна обвинение на мъжа, задържан за убийството в хасковското село Гарваново, съобщи окръжният прокурор Иван Стоянов. Основният мотив е грабеж. Престъплението стана на 16 януари, като в дома си бе намерен 67-годишен жител на селото.

Стоянов каза, че престъплението е извършено с особена жестокост. Според Наказателния кодекс, за него предвижда лишаване на свобода от 15 до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
Аутопсията е показала, че смъртта на 67-годишният мъж от Гарваново е настъпила вследствие на множество нанесени удари в главата с твърд и тежък предмет.
Обвиняемият, който 6 часа след убийството бе задържан в Благоевград, е направил самопризнания. Той поискал заем от 200 лв. от жертвата, който му отказал парите. Така между двамата възникнал спор и се спречкали.

След убийството, задържаният казал на близките си, че трябва да поддържат версията, че ще пътува за Германия. Полицията, обаче проверила, че до преди време той работил във фабрика в Благоевград, коментира разследването директорът ОД на МВР- Хасково Атанас Ненков.

Обвиненият в убийството не е осъждан. Има глоба от съда за управление на автомобил без регистрация.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular