Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаДариха детски кът на болница в Дупница

Дариха детски кът на болница в Дупница

Детски кът изграждат в педиатричното отделение на МБАЛ “Свети Иван Рилски-2003” в Дупница.

Инициативата е на фондация “Ангели за България”, финансирана изцяло от дарения на българи, живеещи в чужбина.

Към момента са доставени мебелите за детския кът, предстои да пристигнат и играчките, така че в навечерието на Коледа той да отвори врати, каза за “Вяра” Анелия Траянова от “ангелите”. В оборудването са включени шкаф за съхранение и етажерка, масичка, столове, детска кухня и килими, както и различни играчки и книжки. Стойността на дарението е около 1000 лева.

Първите отзиви са безценни за нас. Медиците ни споделят, че отдавна са имали нужда от детски кът, за да бъде по-приятен престоят на малките пациенти, каза още Траянова.

Дупница е третият град, попаднал в полезрението на организацията, която е създадена през април 2020 г. в Обединеното кралство.

Първият детски кът бе открит в педиатричното отделение на МБАЛ-Благоевград през месец ноември. Последва дарение и за общинската болница в Самоков. Дупница и Ихтиман са следващите градове в списъка на “Ангели за България”. Идеята е всеки месец български болници да се оборудват с кътове за малчуганите, които се лекуват там.

Организацията “Ангели за България” е създадена от Стела Иванова – българка, която притежава мебелна фирма в Лондон. В екипа й работят още трима души, а над 500 са дарителите. “Ангелите” си партнират с различни благотворителни организации от България. Още в първите си кампании фондацията успява да събере над 2600 евро за подпомагане на възрастни и хора в нужда.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular