Friday, May 17, 2024
HomeРегионБобов долДвама 99-годишни дядовци са най-възрастните избиратели в Бобовдолско

Двама 99-годишни дядовци са най-възрастните избиратели в Бобовдолско

170 души в общината гласуват по настоящ адрес

170 души от община Бобов дол са подали заявления за гласуване по настоящ адрес на изборите за Народно събрание на 11 юли, съобщи гл. секретар на общината Нели Заркова. Подвижна избирателна кутия ще ползват 14 имащи право на глас с трайни физически увреждания.

В неделя в Бобовдолска община за първи път ще могат да гласуват 15 души, навършили 18 години. Най-възрастните избиратели са двама 99-годишни мъже – единият от село Шатрово, а другият – от Долистово.

На територията на миньорската община са образувани 27 секции. Една от тях е в хосписа, една подвижна. И на тези избори ще има избирателна секция в затвора – за лишените от свобода, чиято присъда не е влязла в сила. В 10 от секциите на територията на миньорската община ще се гласува машинно, а в 17 – с бюлетини. Освен във всичките 8 секции в Бобов дол, машини ще има и в 2 от селата – Мламолово и Големо село. В тази връзка в сряда (7 юли) между 18 и 20 часа в сградата на общината (на партерния етаж) ще се проведат демонстрационни пробни гласувания.

203 са хората в секционните избирателни комисии, които ще проведат вота. 8 от тях са съставени от 9 човека, 16 са с по 7 и една е с 5 души.

За доверието на избирателите в Кюстендилска област, част от които са и жителите на община Бобов дол, ще се борят 23 партии и коалиции. Кандидат-депутатите са 112.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular