Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаДупничанката Миглена Селишка и родената в Петрич Евелина Николова газят на тепиха...

Дупничанката Миглена Селишка и родената в Петрич Евелина Николова газят на тепиха за поредните си титли

Кюстендилската школа с два бронза за Никол Ангелова и Моника Ангелова

Пореден фурор на тепиха сътвориха дами от Югозапада на държавния шампионат по борба в зала „София”. Родената в Дупница Миглена Селишка, която е състезателка на „Левски“ буквално помете своите съпернички на тепиха в кат. до 50 кг., без да им даде и точка. Миглена направи наказателна акция и в 4-те си схватки и напълно заслужено се окичи със поредния си златен медал.

В средата на месец декември 2020 год. Селишка спечели бронзов медал на турнира за Световната купа в Белград след гръмка победа с 13:2 над Евин Демиран (Турция).

Още по- внушителна в спора за златото бе родената в Петрич Евелина Николова. Тя отново постигна категорична победа над трикратната европейска шампионка Биляна Дудова като поведе с 9:0 и туш. Така състезателката на созополския клуб „Ангел Гочев” взе титлата в категория до 57 кг.

Призьорката от европейски първенства се наложи над именитата си съперничка и на есенния шампионат през октомври, с което си спечели правото да стартира на световната купа в Белград  през декември. Но тогава не успя да стигне до призово място, измъчвана от травма. Дудова пък в навечерието на световната купа даде положителен тест за COVID-19.

Двете спорят за титулярното място в категорията за предстоящите олимпийски квалификации. А с трите категорични победи на първенството бившата състезателка на кюстендилската школа и Спортист на Кюстендил за 2011г- Евелина бе обявена и за най-резултатна състезателка на шампионата.

Клуб “Васил и Георги Илиеви” Кюстендил също имаше повод за радост, макар и не в златен оттенък. С бронзови медала се окичиха Никол Ангелова в кат. 68 кг и Моника Ангелова в кат. 76кг.

Краси Ценкова

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular