Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБобов долДен на отворените врати в Професионалната гимназия в Бобов дол

Ден на отворените врати в Професионалната гимназия в Бобов дол

  • Седмокласници се запознаха със специалността „Електрически машини и апарати“ и професията „Електротехник“

Ден на отворените врати проведе Професионалната гимназия в Бобов дол. На събитието бяха поканени всички седмокласници от двете училища в община Бобов дол. Те имаха възможността да се запознаят със специалността „Електрически машини и апарати“ и професията „Електротехник“, по която училището ще осъществява държавен план-прием за учебната 2021-2022 г.

Тя е включена в списъка на специалностите с очакван недостиг на специалисти на пазара на труда на Министерството на образованието и науката.
Седмокласниците разгледаха богатата материално-техническа база и се включиха в състезанието „Умен светофар“.

Бяха сформирани 3 отбора от по трима ученици. Отборите бяха съставени от тийнейджъри от седми и осми клас. Те се състезаваха, като отговаряха на въпроси от различни области, систематизирани по трудност. Учениците от 9. и 10. клас пък демонстрираха пред гостите как се свързват електрически вериги. Най-добре представилите се получиха грамоти и награди, които подхождат на бъдещите електротехници.
В момента в училището се изгражда най-модерната лаборатория по електрически измервания в областта, реализирана по Национална програма „Изграждане на училищна СТЕМ среда“.


Припомняме, преди седмици от учебното заведение организираха благотворителен базар за набиране на средства за лечението на Самуил Йорданов. Детето страда от детска церебрална парализа. Всички ученици и учители се включиха в изработването на различни сувенири, а кметът Елза Величкова съдейства за разположението на щандовете пред сградата на кметството. Тогава за 4 часа бяха събрани 1015 лв.

Димитър ИКОНОМОВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular