Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаДеца от Дупница изместиха общинските съветници

Деца от Дупница изместиха общинските съветници

Залата на местния парламент се превърна в място за изкуства и празнично настроение

Малки творци от Дупница изместиха общинските съветници и изпълниха заседателната зала, превръщайки я в място за изкуство и много настроение. Сръчковци от всякакви възрасти усърдно се включиха в изработването на Великденска декорация за идните празници.

Над 100 деца се запознаха с техниката декупаж и успяха сами да направят красива свещ с християнски и пролетни мотиви, както и цветни стъклени бурканчета, които в малките им ръчички се превърнаха в неповторими вазички за цветя или нестандартно място за запазване на бонбонки и вълшебни предмети. Напътствия как да направят декорацията си лесно и успешно децата получиха от художника Анита Богословова – арт терапевт в Центъра за обществена подкрепа и младите специалисти от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Арт работилничките са едно от любимите занимания за малки и по-големи  ученици от Дупница по време на ваканциите.

Те се превръщат в място не само за творчески изяви, но и за много забавления в компанията на приятелчета и връстници от целия град. В сряда малчуганите ще изработват поставка за Великденски яйца, издадоха организаторите, които с радост отбелязаха, че ако броя на децата продължи да нараства, скоро ще трябва да излязат от заседателната зала и да се пренесат на централния площад “Свобода”.

RELATED ARTICLES

Most Popular