Sunday, May 19, 2024
HomeРегионБлагоевградДеца покоряват сцената във втория ден от  Blagoevgrad Jazz Fest

Деца покоряват сцената във втория ден от  Blagoevgrad Jazz Fest

Неповторимата Хилда Казасян ще закрие фестивала

Втори ден на Джаз фестивала в Благоевград. Програмата ще започне с един от най-слънчевите проекти на българската сцена – “Джаз за деца”, с участието на даровити деца от Благоевград.

Фестивалът бе открит в събота от  Биг Бенд Благоевград. След тях на сцената дебютираха група млади музиканти от проекта на Акага – „Акага Академия“. С юбилейния си концерт „30 години на сцената“ Акага закриха първата вечер на фестивала.

Преди финала днес на сцената ще излязат South West Jazztet. Формацията е събрана специално за фестивала от тромпетиста Венцислав Благоев. Ще му партнират Антони Дончев – пиано, Валери Димчев – тамбура, Павлета Семова – вокал, както и техни студенти от Югозападния университет “Неофит Рилски”.

Закриването на  Blagoevgrad Jazz Fest се пада на харизматичната Хилда Казасян, която ще представи специалната програма „С усмивка за Ела Фицджералд“. Да Хилда Казасян на сцената ще се качат отново изумителните Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов. Програмата започва от 18:30 часа на площад „Македония“ в Благоевград. Културната традиция беше възобновена миналата година от община Благоевград и вдъхновителят на фестивала – тромпетистът Венцислав Благоев.

RELATED ARTICLES

Most Popular