Saturday, May 18, 2024
HomeРегионСамоковДиректорът на ПП „Рилски манастир” награди деца от Самоков за отличени рисунки

Директорът на ПП „Рилски манастир” награди деца от Самоков за отличени рисунки

Награди за участие в конкурс за ученическо творчество връчиха от Природен парк „Рилски манастир” по повод Деня на парковете на официално тържество, съобщиха от парковата дирекция.

Отличените рисунки са на децата от школата по изобразително изкуство “Захарий Зограф” при читалище-паметник “Отец Паисий 1859” – Самоков, с художествен ръководител Боянова.

Наградите бяха връчени от директора на Природен парк “Рилски манастир” инж. Димитър Григоров, а за доброто настроение се погрижиха децата от вокална група “Рилски звънчета” към читалище “Христо Ботев” – Рила, с ръководител Емилия Начева.

На тържеството присъстваха и много гости.

Припомняме, че ПП „Рилски манастир” е един от 11-те природни парка в България. Останалите 10 са Беласица, Българка, Витоша, Врачански Балкан, Златни пясъци, Персина, Русенски Лом, Сините камъни, Странджа и Шуменско плато. В страната ни има и три национални парка – Пирин, Рила и Централен Балкан.

Националните и природни паркове се обявяват с цел да се защитят и запазят области със специфична биологична, естетична и културна дейност.

RELATED ARTICLES

Most Popular