Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникДобра кауза: Къщички за бездомни кучета поставят в Перник

Добра кауза: Къщички за бездомни кучета поставят в Перник

Къщички за бездомни кучета ще бъдат поставени на различни места в Перник, а инициативата е на Общината. Това съобщиха доброволци в социалните мрежи, като публикуваха и снимки на новите кучешки “домове”.

“Това е поредна стъпка в правилна посока, направена от общинското ръководството в лицето на кмета Станислав Владимиров. Целта е хармонично съжителство с уличните обитатели, хуманно отношение към тях и придобиване на европейски облик на града ни. Борбата със свръхпопулацията на бездомни животни чрез масови безплатни кастрации на домашни и бездомни кучета продължава. В Перник отдавна има групи доброволци, които прибираме и търсим домове на бездомниците. Тази борба се оказа много трудна поради огромния брой домашно развъдени кученца, изхвърляни на улицата от хора без капка морал. Не спре ли това, популация винаги ще има”, коментираха еко активистите.

Те призоваха стопаните на домашни кучета в община Перник да се възползват от възможността за безплатна кастрация на любимците си. “Желаещите могат да се обърнат към Общинския приют, откъдето кучето се връща с паспорт, чип, ваксина срещу бяс, обезпаразитяване и регистрация, освободено от годишен данък”, посочиха от доброволческите организации в Перник.

Снимка: Фейсбук

RELATED ARTICLES

Most Popular