Saturday, May 18, 2024
HomeРегионПерникДоброто е тук: Спасиха бедстващо куче в Перник

Доброто е тук: Спасиха бедстващо куче в Перник

Доброволци и спасители от аварийния екип към община Перник спасиха бедстващо куче, съобщи местният сайт Zapernik.

След сигнал, подаден на 112 от доброволците към общинския приют, аварийно-спасителният отряд към община Перник се озовал на място. Кучето се е намирало при речното корито на Струма, в района на бл. 106 в кв. “Дараците” и бившия месокомбинат.

По думи на живущи животното е бедствало над 24 часа, имало е опасения и за удавяне, заради високите води на река Струма.

Намястосабили и доброволцитеотобщинскияприют, коетосасъдействалина аварийнияекип.Животното е било в непристъпномясто и се е наложилодабъденаправенапросекапрезсилнообраслиятерен. Съсспециализиранатехникаслужителитекъмаварийнияекипсапрорязалибуйнатарастителност и садостигналикучето.

Изпадналото в беда четириного е било контактно, в първитеминути е билостресирано, нобързосе е сприятелилосъсслужителитенааварийнотозвено и доброволците.

Кучето е домашно- с повод и добреотгледано, повсякавероятност е изгубено. В моментасенамира в общинскияприют в квартал „Кристал“.Призоваваме, акособственикътразпознаелюбимецаси,дагопотърсинамясто в приюта, казахаотОбщинаПерник.

Припомняме, че в края на месец май аварийно-спасителният отряд при община Перник проведе поредната си акция по спасяване на животно в града.

Този път спасителите се отзоваха на сигнал от телефон 112 за котка, която не може да слезе от дърво в кв. „Изток“.Бързата им реакция и добрата им подготовка помогнаха котето да бъде свалено бързо.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular