Saturday, May 18, 2024
HomeСпортДрама в Благоевград: Пирин спря Арда в 93-ата минута

Драма в Благоевград: Пирин спря Арда в 93-ата минута

Късна драма в Благоевград остави отбора на Пирин непобеден вече четвърти мач поред.

“Орлетата” изковаха драматично 1:1 срещу Арда, с изравнителен гол в 93-ата минута на мача, предаде Dir.

Гол на Преслав Йорданов с глава, който означава, че правещият невероятен пролетен сезон тим на Пирин продължава да няма загуба от 27 февруари насам, а в този период записа и престижен успех над Лудогорец в Разград.

Също така любопитен факт е, че от 13 февруари насам Пирин допусна едва три гола във вратата си, като и трите бяха от дузпи при домакинствата в Благоевград, но нито един не бе от игрова ситуация.

Именно страхотната игра в отбрана и бойкия пирински дух в предни позиции са ключа към формата на Пирин, която на този етап продължава да държи клуба над местата за директно изпадане във Втора лига.

С точката Пирин има общо 21, пет над Хебър и девет над варненския Спартак.

Борещият се за европейски бараж тим на Арда пък записа трети пореден мач без победа и остана на осмото място, на точка зад седмия Славия.

След първо полувреме с много нарушения и нерви, в което единственият футболен момент бе греда на АбубакарТунгара от Арда, двата тима изиграха много интересна втора част.

В нея след дузпа роденият в Благоевград Радослав Цонев наказа бившия си клуб и макар демонстративно да не се израдва на гола, той си навлече гнева и псувните на своите съграждани по трибуните.

До гола Арда изглеждаше далеч по-солидният тим на терена, но тройна смяна от Христо Янев придаде по-офанзивен вид на Пирин и “орлетата” заиграха далеч по-добре.

В тяхна помощ дойде и вторият жълт картон на Илия Юруков, както и намигване от съдбата, защото в 93-ата минута бранител и вратарят на Арда не се разбраха и топката излишно бе изчистена в корнер.

А след неговото изпълнение Преслав Йорданов вкара с глава за крайното и логично 1:1.

RELATED ARTICLES

Most Popular