Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаДупничанинът Николай Николов сред гостите на Виенския бал в София

Дупничанинът Николай Николов сред гостите на Виенския бал в София

Дупничанинът Николай Николов бе сред гостите на Виенския бал в София – едно от светските събития на годината. И тази година каузата бе благотворителна.

Традиция на две столетия – това е Виенският бал. Всички гости трябва да са елегантно облечени, както повелява етикетът на събитието. Първият танц се изпълнява от дебютантите.

„Виена се премести в София, макар и за една нощ! След като две години не се провеждаше заради пандемията, гостите на Виенския бал в София събраха над 7 хил. лв от томбола и 12 хил. лв. от търг с предмети. Събраните средства ще отидат в помощ на български и украински деца. Под патронажа на кметовете на София и Виена и посланика на Австрия у нас, над 350 гости се насладиха на класическа музика, балет и виенски валс“ – това написа в профила си във фейсбук Ники Николов, мениджър на рекламна агенция.

Той е роден в Дупница и е известен с професионалната кариера на журналист и водещ в различни медии. През 90-те години е едно от лицата на местната кабелна телевизия, тогава Рила ТВ. Впоследствие работи и в МСАТ, БНТ и Bulgaria On Air.

Дупничанинът е сред символите на фолклорния фестивал „Пирин фолк“ в Сандански, чийто дългогодишен водещ е. Той е брат на един от известните стоматолози в града.

На Виенския бал в столицата, Николай Николов бе кавалер на Петя Мургова, адвокат с международен престиж. „Благодаря на моята дама за впечатляващата вечер“, сподели още дупничанинът.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular