Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаДупничани алармират: Общественият ред се гази нонстоп, тормозът е нетърпим

Дупничани алармират: Общественият ред се гази нонстоп, тормозът е нетърпим

Съветниците Лорета Николова и Вергил Кацов ще искат кметът Чимев да вземе мерки

Безразборно погазване на обществения ред тормози дупничани. Напоследък все повече граждани се оплакват в социалните мрежи, че се нарушава спокойствието им, принудени са да търпят шум, викове, скандали, мръсотия. Сред невралгичните места са пазарът в жк „Бистрица”, ресторантът в бившия завод „Марена” в Горна махала, ул. „Патриарх Евтимий”, паркинг пред денонощния магазин при градинката „Муструков”, парк „Рила”.

„На пазара в жк „Бистрица” всяка събота е ужасно. Още 5 ч. сутринта се почва с тропане, музика и викане. В 6 ч. тръгват разправиите кой на коя маса да продава. Нетърпимо е”, оплакват се живеещи в околните блокове в най-големия жилищен комплекс на града. „Ако има институция, която може да въведе ред, няма да е лошо да влезе в употреба”, настояват потърпевши. Има и конкретни предложения – въвеждане на работно време например, каквото има за останалите магазини.

„Всяка вечер в ресторанта на „Марена” празнуват сватба, кръщене или рожден ден. Празнуването продължава до 2 часа сутринта. Всяка вечер не остава място за паркиране на улицата и пред гаража ми и трябва да търся някой да ми освободи входа. Как спят всички хора в района? И полицията къде е?”, гласи един от постовете във фейсбук групата „Забелязано в Дупница”.

Ангажимент да помогне поема общинската съветничка от „Народен съюз” Лорета Николова.

„Безобразие е това, което се случва почти в целия град. Отделно е проблемът с тормоза от Гиздова махала. Хората са вдигнали ръце. Денонощно нямат спокойствие от шум, който се вдига непрекъснато, от този уникален терор. Силна музика, скандали, бучене на коли. С колегата в Общинския съвет Вергил Кацов ще настояваме за среща с кмета Методи Чимев, за да се предприемат някакви мерки. Крайно време е това да спре. Нетърпимо е”, заяви Лорета Николова.

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

  1. Ще се справят друг път.Колко се справиха с шума през нощта от 23 часа до към 2-3 часа от фитнес площадката в Градската градина.Не може да направиш място за забавление на млади хора на 20 крачки от жилищна сграда,да го осветиш за да се ползва нощем и да казваш ,че полицаите са тези ,които трябва да предупреждават трениращите да не пускат музика и да не викат.Да полицаите ги предупреждават-нямаме проблем с това,но след като си тръгне едната групичка,след половин час идва друга.Пак ли да викаме полиция ? И така понякога до 2-3 пъти на нощ и то всяка нощ.С нетърпение чакаме да свърши лятото за да може да се спи на затворени прозорци.

Comments are closed.

Most Popular