Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаДупнишки НПО-та ще се включат в схеми за малки инициативи

Дупнишки НПО-та ще се включат в схеми за малки инициативи

Среща на НПО-та от Дупница с представители на ОИЦ-Кюстендил се проведе в Кръглата зала на община Дупница. Срещата беше организирана от Областния информационен център-Кюстендил. Целта беше представяне на схеми за малки инициативи в рамките на Фонд „Активни граждани”. Фондът ще подкрепи проекти в шест тематични приоритета.

Историкът Емил Севдин и природозащитникът Симеон Симеонов на срещата на НПО

Сред тях са подкрепа на правата на човека, овластяване на уязвими групи, повишаване приноса на гражданските организации за равенство между половете и предотвратяването на насилието по полов признак, повишаване ангажираността на гражданите за опазване на околната среда и климатичните промени и др.

Председателката на читалището в село Крайници Катя Беремова

Допустими кандидати в схемата за малки инициативи са НПО-та, регистрирани в България като юридически лица с нестопанска цел, определени за извършване на дейност в обществена полза, включително читалища, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Срещата в Дупница премина при изключителен интерес. Присъстваха председателите на читалищата в община Дупница, Дени Милева от фондация „Природните чудеса на България”, председателката на спортен клуб Малинка Йорданова, председателката на КНСБ Тодорка Дамянова, експертът от Исторически музей-Дупница и читалищен секретар в село Самораново Емил Севдин, председателят на народното читалище в село Бистрица Симеон Симеонов, председателката на читалището на село Крайници Катя Беремова и др.

Председателката на КНСБ Тодорка Дамянова присъства на срещата.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular