Friday, May 17, 2024
HomeСпортДупнишки финал по тенис на маса на „Млад Олимпиец” в Пловдив

Дупнишки финал по тенис на маса на „Млад Олимпиец” в Пловдив

  • Йоан Величков победи съотборника си в „Марек-Дигеста” Стефан Димитров в спора за титлата

Истински фурор предизвикаха малките тенисисти от дупнишкия клуб „Марек-Дигеста” на Националния турнир по тенис на маса „Млад Олимпиец” до 15 години. Трима състезатели от Дупница взеха участие в надпреварата, която се проведе през уикенда в град Пловдив. При конкуренция от 80 момчета Стефан Димитров, Йоан Величков и Методи Методиев преминаха успешно през груповата фаза, както и през 1/16-финалите. Методи отпадна на 1/8-финал и остана на 13-о място в крайното класиране. Едва 12-годишните Йоан и Стефан продължиха безпогрешно до финала, като не дадоха нито гейм на съперниците си. Във финалната среща се изправиха един срещу друг и след много красив и оспорван мач Йоан победи с резултат 3:2 гейма и завоюва шампионската титла.

Момент от награждаването на двамата дупничани

С невероятните си резултати дупнишките състезатели се класираха директно за втория етап на турнира, който ще се проведе през месец ноември в град Варна, както и се наредиха на първо място в Южна България в отборното класиране.
„Това бе невероятно начало на новия сезон. След толкова успешния предишен сега амбициите и целите ни са още по-високи и вярвам, че ще ги постигнем. Поздравявам момчетата за страхотната игра и големия успех, който постигнаха. Въпреки че за първа година се състезават в тази възрастова група, те показа изключително висока класа. Искам специално да поздравя състезателя ни Йоан Величков, който показа този голям дух и воля и завоюва титлата в един изключително труден за него момент”,  коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.

RELATED ARTICLES

Most Popular