Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаДържавата е изплатила над 3 млн. лв за рекултивацията на депото в...

Държавата е изплатила над 3 млн. лв за рекултивацията на депото в Дупница

Държавата е верифицирала парите по рекултивацията на бившото сметище в размер на близо 3,5 млн. лв и парите са по сметките на Община Дупница. Това стана ясно от проверка в общодостъпната система ИСУН. Общата сума, която е платена е в размер на 5 443 078.06 лв. На пресконференция на 15-ти декември кметът на общината Първан Дангов обяви, че парите все още се бавят и не са преведени. В системата обаче е посочена датата 18.12.2023 година като окончателно приключен т.е. преведени и получени.
По сметката на Общината преди встъпването на новото общинско ръководство бе обявено, че има близо 4 млн. лева, както и че се очакват тези близо 3,5 млн. лв от верификацията, с което общата сума надхвърля 7 млн. лв. Просрочията към 9-ти ноември са в размер на близо 3 млн. лв. което означава, че те не са проблем да бъдат разплатени или да бъдат насочени за финансиране на депото в размер на 4 млн. лв за което бе поет дълг, както и да бъдат разплатени изцяло просрочията или частично.

Остава въпросът за какво ще бъдат разходвани тези 3,5 млн. лева, тъй като на практика се оказа, че Общината няма реални задължения. Пълната хазна позволи на новото общинско ръководство да раздаде 13-та заплата на администрацията, предприятията и да осигури заплати и за работещите във ВиК.

RELATED ARTICLES

Most Popular