Friday, May 17, 2024
HomeРегионБобов долДядо Коледа носи подаръци по домовете на децата в Мламолово

Дядо Коледа носи подаръци по домовете на децата в Мламолово

Дядо Коледа ще връчи подаръците на децата от бобовдолското село Мламолово на 25 декември. Инициативата е на местното читалище „Зора 2001”. Така за първи път навръх Коледа малкото останали деца в селото ще получат подаръците си по домовете. В ролята на Дядо Коледа ще влезе читалищната секретарка Вяра Георгиева. Единственото условие е до 23 декември родителите да подсетят добрия старец да навести тяхното дете, като занесат закупените подаръци в читалището.

„В селото ни има 20 деца до 10-годишна възраст и част от тях ще си получат подаръците от Дядо Коледа – подаръците им вече са в читалището. Родителите много се зарадваха на инициативата ни, още повече че за първи път организираме такова нещо. В предишните години си правехме коледно тържество в читалището. Имаме си читалищна работилничка, където работим с 15 дечица.

Украсената елха в читалището в Мламолово

Между другото най-малкият от тях – Станислав, е само на 3 годинки. Изработвахме украси, а на празника Дядо Коледа раздаваше подаръци, осигурени от читалището. При тая пандемия сега не можем да се събираме, затова решихме по този начин да посрещнем празника. На 25-и ще се преобразя като Дядо Коледа и ще занеса подаръците, децата ще си ги получат в дворовете на домовете си”, каза Вяра Георгиева. Въпреки че децата не могат да посещават читалището, те участвали и в украсяването на елхата в културната институция на селцето. Малчуганите купили елхови играчки, родителите ги занесли в читалището и секретарката украсила коледното дръвче.

Същевременно наскоро библиотеката към читалище „Зора 2001” обогати фонда си благодарение на дарение. Книгите са подарък от Университетското издателство „Св. Климент Охридски” при едноименното висше учебно заведение в София.

„Хубаво е, когато някой има желание да дари книги!

Щастливи сме, че избраха нашето читалище!”, коментират в Мламолово.

Юлияна КОЛЧАКОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular