Friday, May 17, 2024
HomeКриминалниДядо от Самоков стана жертва на измама! Даде 400 лв. на двама...

Дядо от Самоков стана жертва на измама! Даде 400 лв. на двама непознати за лечението на “болна жена”

Бъдете бдителни и не се доверявайте на непознати, искащи ви пари за спешни случаи. За това апелираха от полицията по повод пореден случай на измамен възрастен човек, този път от Самоков.
81-годишен жител на града е потърсил помощ в полицията, като съобщил, че е станал жертва на измама. Възрастният мъж разказал, че няколко часа по-рано, в центъра на града, е бил пресрещнат от двама непознати, които го помолили за помощ. Единият се представил за сръбски гражданин и обяснил, че съпругата му се нуждае от спешна медицинска помощ, за което им е необходима парична сума в български левове. В залог предложили да му оставят часовник от жълт метал с надпис на скъпа търговска марка. Приемайки чутото за достоверно, потърпевшият дал на двамата непознати 400 лева и получил часовника, като се уговорили парите да му бъдат върнати до края на деня. След като това не се случило, мъжът заподозрял, че е бил измамен, и сигнализирал в полицията. По случая в РУ-Самоков е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 209 от НК.
“Използваме повода да апелираме към гражданите да бъдат предпазливи при разговори с непознати, особено в случаите, когато се искат пари за „спешен“ случай или се предлагат за продажба стоки и услуги при съмнителни условия”, допълниха от полицията.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular