Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаД-р Крум Бонев: Вирусът се разпространява лавинообразно

Д-р Крум Бонев: Вирусът се разпространява лавинообразно

  • Триажният кабинет в Дупница започва работа в четвъртък

  • Още една медсестра от общинската болница е с Ковид-19

Пациенти с Ковид-19 постъпват лавинообразно в общинската болница в Дупница. „Вирусът се разпространява лавинообразно, непрекъснато изписваме и приемаме пациенти”, каза управителят на здравното заведение д-р Крум Бонев в отговор на въпрос на „Вяра” има ли и колко са новопостъпили заразени.

„В момента 8 души от целия персонал на Детско отделение, който се състои от 17 човека, са в болнични заради Ковид-19. Освен това от днес с положителна проба е и медицинска сестра от Хирургично отделение. В отделението по реанимация са настанени 7 пациенти с Ковид-19, за които се грижат сестрите от Хирургия, обясни подалата оставка прокуристка на болницата Мария Иванова.

Стана ясно още, че е предвидено триажният кабинет да заработи от четвъртък, 5 ноември. В кабинета, намиращ се в сградата на бившия юндом, ще дежурят лекари от всички здравни заведения на територията на община Дупница, включително частната болница, джипитата и специалисти от доболничната помощ. Ще бъдат преглеждани болни с грипоподобни симптоми и оплаквания. Всички те ще бъдат тествани абсолютно безплатно с бърз тест. Хората, при които има положителен резултат, ще бъдат насочвани за повторен PСR тест. В зависимост от тежестта на заболяването – леко, средно или тежко, лекарят от триажния кабинет ще може да прецени и назначи лечение в домашни условия или ще насочи пациента към съответното лечебно заведение. Прегледът и бързият тест, направени в триажния кабинет, ще бъдат безплатни за всички граждани, като разходите се поемат от община Дупница. Децата с грипоподобни симптоми ще бъдат обслужвани в неотложния кабинет, разположен в сградата на бившата Военна болница. Д-р Бонев увери, че всички лекари, които се съгласят да работят в триажния кабинет, ще бъдат добре обезпечени финансово.

Eкип ВЯРА

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular