Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниСвятЕрдоган: Започваме възстановяването на 30 000 жилища

Ердоган: Започваме възстановяването на 30 000 жилища

Президентът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Турция незабавно ще започне възстановяването на 30 000 жилища в 10 града, разрушени от двете катастрофални земетресения, станали на 6 февруари.

В изказване пред репортери след заседание на кабинета, проведено в централата на Управлението за контрол при бедствия и аварии (AFAD) в столицата Анкара, президентът заяви, че възстановяването ще започне веднага след като приключат издирвателните и спасителните дейности и бъдат разчистени развалините.

” Турция ще продължи усилията за търсене и спасяване, докато и последният оцелял не бъде изваден от срутените сгради”, каза той.

Като приветства Администрацията за жилищно строителство на Турция (TOKI) за изграждането на домове, които могат да издържат на земетресенията, той заяви, че държавната агенция ще построи домовете в рамките на едногодишен план.

Повече от 175 000 палатки и 5400 контейнера са поставени в земетръсните зони за временно преселване на оцелели от земетресението, чиито домове са били разрушени при бедствието./БГНЕС

 

RELATED ARTICLES

Most Popular