Saturday, May 18, 2024
HomeРегионЗабраняват се изкопните дейности в Самоков

Забраняват се изкопните дейности в Самоков

Със заповед на кмета Владимир Георгиев от 15 ноември се забраняват всякакъв вид изкопни дейности на улиците в община Самоков.

Поради влошаване на метеорологичните условия и невъзможност от възстановяване на настилката, кметът Владимир Георгиев забрани прекопаване на площади, улици, пешеходни алеи и зелени площи, публична общинска собственост, на територията на община Самоков. В тази връзка се спира издаване на разрешения за извършване на строителни и ремонтни дейности и присъединявания към различната по вид подземна инфраструктура, която изисква извършване на прекопаване. Всякакъв вид планувани изкопни дейности трябва да приключат до края на тази седмица, след което няма да бъдат давани съгласувателни писма или издавани разрешителни. Заповедта е изпратена до ВиК, енергоразпределителното и газоразпределителното дружество. Срокът за забраната в заповедта е 15 март 2023 г.

В случай на възникване на аварии, експлоатационните дружества е нужно да уведомят Общината, за да бъде съгласувано неотложността на действията. От общинска администрация ще осъществяват контрол по спазване на заповедта и ще съставят актове на нарушителите.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular