Friday, May 17, 2024
HomeРегионЗаловеният край Симитли дилър с над 1 кг хероин остава на топло...

Заловеният край Симитли дилър с над 1 кг хероин остава на топло за 72 ч

При акция срещу наркотиците в Благоевград са арестувани дупничанин, санданчанин и албанец

 

 

 С постановление на прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград за срок до 72 часа бе задържан Н.Д.за разпространение на наркотици. 33-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него престъпления по чл. 354а, ал. 1, изр. 1, пр. 4 и по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 от НК –държане на високорисково наркотично вещество с цел разпространение, както и за държане на високорисково наркотично вещество.

Около 15 ч. на 5 юни управляваният от Н.Д. лек автомобил, м. „Фолксваген”, е бил спрян за проверка в района на пътен възел Симитли, с оглед постъпила оперативна информация за водача.

В условията на неотложност е било извършено претърсване и изземване. При отваряне на багажното отделение са били намерени 6 пакета, облепени с тиксо и найлоново фолио. Върху 3 от тях имало надписи „100“, „150“, „200“. При направени полеви наркотестове съдържащото се в тях кафяво прахообразно вещество е реагирало положително на хероин. Общото му тегло е 1119 грама.

В близост до пакетите е бил установен портфейл с личната карта на обвиняемото лице и прозрачно найлоново пликче с бяло прахообразно вещество – кокаин, с тегло 0,5 грама.

Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Д.

Предполага се, че голямото количество хероин е бил транспортирано от Сандански и е част от организиран наркоканал между Гърция и България.

Същевременно, в  рамките на акция срещу наркотиците, на ул. „3-ти март“ в Благоевград, полицаи спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 38-годишен дупничанин. С техническо средство е установено, че същият шофира след употреба на наркотично вещество, а след извършена проверка в обитаван от него апартамент в града, органите на реда окрили около 4,76 грама амфетамин. Мъжът е задържан със заповед до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

В следобедните часове в неделя пък, лек автомобил „Форд Фокус“, управляван от 29-годишен от гр. Сандански е спрян за проверка на ул. „Лилянски път“. В хода на проверката, 31-годишна пътничка в автомобила е пуснала на пода в автомобила пликче, съдържащо около 0,71 грама кокаин. Тя е задържана със заповед за задържане до 24 часа.
Около 01:00 часа на бул. „Д. Солунски“ в гр. Благоевград, полицейски служители на 02 РУ проверили 21-годишен албански гражданин. У него е намерена и иззета около 0,3 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. Същият е задържан, а работата продължава.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular