Saturday, May 18, 2024
HomeРегионКюстендилЗа втори път отрядът на ПСС-Кюстендил помогна за транспортиране на болен от...

За втори път отрядът на ПСС-Кюстендил помогна за транспортиране на болен от планинското село Сажденик

Кюстендилският отряд на Планинската спасителна служба се отзова на апел за помощ от планинското село Сажденик. Това е втори случай за последните два месеца.

„Наложи се да помогнем на ЦСМП и РСПБЗН да достигнат човек в с. Сажденик, който имаше нужда от неотложна медицинска помощ и поради спецификите на терена до къщата му се стига изключително трудно в зимни условия. Човекът е транспортиран до болницата в Кюстендил, където е приет за лечение“, съобщиха планинските спасители.

Припомняме, че в началото на месец февруари отрядът реагира на първия сигнал за тежко болен възрастен мъж в Сажденик. Селото се намира на 1 185 m надморска височина в Осоговската планина. Съпругата на болния мъж, също възрастна жена, се обадила на тел.112. От ПСС и Противопожарна служба веднага започнаха подготовка за операцията. С моторни шейни те стигнаха до къщата над м. Чекански мост на брега на река Елешница и придвижиха болния до главния път, където ги очакваше линейка и лекарски екип. След това мъжът бе закаран до болницата в Кюстендил и приет за лечение.

RELATED ARTICLES

Most Popular