Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаЗов за помощ! 9-год. момче от Дупница има нужда от средства за...

Зов за помощ! 9-год. момче от Дупница има нужда от средства за спешна операция в Турция

9-годишният Богомил Вуков от Дупница има нужда от средства за извършване на спешна операция в Турция. Детето е с тежка форма на спина бифида и според лекарите всеки момент може да се обездвижи напълно. Необходимата сума от 58 000 лева е непосилна за семейството на Боги,

„Казвам се Моника Вукова и съм майка на едно прекрасно дете- добрият Богомил на девет години. Всички, които го познават, знаят каква ангелска душа има той. Децата от неговия клас с нетърпение очакват да се върне сред тях, но за съжаление в настоящия момент това е невъзможно.Веднага след раждането Боги бе диагностициран с лека форма на спина бифида. Опериран е в България три пъти. За съжаление тези интервенции не помогнаха да се подобри неговото състояние. Здравето му се влошава и се налага спешна операция в Турция.

Екипът в клиника “Аджибадем” в Турция, който направи подробни изследвания на детето е на мнение, че трябва да се извърши спешна операция, тъй като Боги е застрашен от пълна парализа на долните крайници”, разказва майката Моника Вукова в платформата на Фондация „Павел Андреев”, която също е ангажирана с набиране на необходимите  средства. До момента чрез нея са постъпили почти 1 500 лв.

Моника Вукова споделя още, че медиците в Турция определят състоянието на детето като тежко.

„Лекарският екип в Турция ни уведоми, че става въпрос за тежка форма на това заболяване. Това е причината здравословното състояние на Боги да се влошава. Всекидневно детето ми изпитва силни болки в крайниците, в стомаха, а вече и в главата. Бе открит и сериозен проблем с пикочния мехур”, уточнява майката.

Тя описва Боги като изключително кротко и ученолюбиво дете, което освен физическите болки изпитва и голяма мъка поради това, че не може да посещава училище. Иска му се да бъде заедно със своите приятели и учители.

„Обръщам се към Вас с огромна молба за помощ.

И тъй като моят син обича да чете искам да завърша с една мисъл на Карло Колоди – авторът на любимата му книжка Пинокио”.

“Ръка, която дава – не обеднява. Сърце, което обича – не остарява! Нека в жестоките времена, в които живеем да следваме нашата светла участ – да бъдем добри и да запазим най-ценното, което имаме – децата си!”, апелира Моника Вукова.

Нуждата от помощ за 9-годишния Боги трогна дупничани, които стартираха няколко местни кампании.

Желаещите да помогнат, могат да го направят чрез платформата на Фондация „Павел Андреев” или в дарителската сметка

IBAN BG18STSA 93000021568783

Моника Иванова Вукова

 

RELATED ARTICLES

Most Popular