Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионБлагоевградИкона на св. Петка ще закриля село Полена

Икона на св. Петка ще закриля село Полена

Икона на света Петка, направена от известния художник Николай Кашев, ще закриля жителите и гостите на симитлийското село Полена. Тя бе осветена от отец Бисер.

В края на работния ден на входа на Полена се събраха жители и гости на селото, като сред тях бяха и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, народният представител Стефан Апостолов, кметът на село Полена Веселин Топузов, кметицата на село Крупник Иванка Чакалска и кметът на село Сушица Георги Митрев.

„Сбъднах една мечта! Искрено благодаря на всички, които допринесоха за изграждането на иконата. Това е моя идея и благодарение на помощта на кмета Апостолов, благодарение на г-н Кашев, както и на всички, които отделиха от времето си и положиха усилия, днес тя е реалност. Св. Петка е нашата закрилница и вярвам, че ще продължава да закриля всички нас! За пореден път доказахме, че в Полена има будно общество!“, коментира след освещаването кметът на Полена Веселин Топузов.

Иконата на света Петка – закрилницата на Полена, е направена по инициативата на Веселин Топузов и помощта на общинския кмет Апостол Апостолов.

С общи усилия и труд Веско и доброволци от селото издигнаха постамента, от който закрилницата ще бди над жителите и гостите на селото и всички пътуващи.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular