Saturday, May 18, 2024
HomeКриминалниИталия ни предаде убиеца на Антония от Радомир

Италия ни предаде убиеца на Антония от Радомир

Италия ни предаде издирван за жестоко убийство в Радомирско. Задържан е 36-годишният Любомир Лозанов, издирван по водено разследване за смъртта на приятелката му, чиито останки бяха  открити в района на радомирско село, съобщиха от прокуратурата.
Припомняме, че в началото на октомври бяха открити останки от труп на жена край село Николаево. Беше намерен и куфар с коса.
Основните подозрения бяха, че останките са на 30-годишната Антония Венциславова от с.Копаница, която изчезна безследно на 7-ми януари. За последно жената е била видяна с приятеля си Любомир в Радомир, а малко след това той заминава за чужбина.

След като ДНК експертиза потвърди, че костите са на Антония, бащата на Любомир направи самопризнания. Той разказа пред криминалисти, че Любомир му казал за убийството, след което двамата натъпкал в куфар тялото на младата жена. Четири дни по-късно убиецът напуска България и се установява сред българската общност в малко градче на 50 км. от Рим.

Днес от Апелативна прокуратура София съобщиха, че 36-годишният мъж е бил предаден на българските съдебни власти, след като е бил установен и задържан в Италия по издадена от Окръжна прокуратура – Перник Европейска заповед за арест.
Срещу него се води досъдебно производство за причиняване на смъртта на приятелката му – А.В. от с. Копаница, община Радомир.
Определението на съда относно мярката за неотклонение може да бъде обжалвано.

RELATED ARTICLES

Most Popular