Saturday, May 18, 2024
HomeСпортКалпаков дава два дни почивка на възпитаниците си

Калпаков дава два дни почивка на възпитаниците си

През първата седмица от зимната подготовка на мъжкия отбор на ФК Марек за пролетния дял на Втора професионална лига старши треньорът Танчо Калпаков натовари наличните футболисти едноразово. До момента за занимания се ползва помощният терен на спортния комплекс, известен като „Шмиргело“.

С 20 футболисти разполага в момента наставникът на Марек, като петима са т ДЮШ на клуба, на трима от които бе даден шанс през есенния дял на първенството, а останалите двама ще получат възможност да покажат качествата си в предстоящите контролни срещи. Радващото е, че петимата от футболистите, които не стартираха с колегите си, проведоха необходимия разговор със зам.- кмета на общината Бойко Христов и се включиха в подготвителния процес заедно с колегите си, което е показателно, че ще продължат да носят фланелката на Марек.

„Обмисля се подготвителен лагер на отбора и ако това стане факт, ще натоваря възпитаниците си двуразово. В този момент ще стане трудно привличането на футболисти от други отбори, защото вече са обвързани с професионални договори. Надяваме се да привлечем поне трима, но качествени, които да засилят конкуренцията на някои постове в тима. През следващата седмица ще изиграем първия контролен мач по програма, който ще бъде срещу Струмска слава (Радомир) на стадион „Бончук“  в град Дупница от 14 часа“, сподели Калпаков.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular