Sunday, June 16, 2024
HomeРегионДупницаКалпаков си пожела победа над Славата и истински празник на „Бончук“

Калпаков си пожела победа над Славата и истински празник на „Бончук“

В петък  на стадион „Бончук“ в град Дупница ще се играе мачът от 34 кръг за първенството на Втора професионална лига между отборите на Марек и Струмска слава (Радомир).

В изминалия мач възпитаниците на Танчо Калпаков победиха негостоприемния отбор на Янтра в Габрово с 2:1 и се утвърдиха на третото място в таблицата, даващо право за мач-бараж за влизане в Ефбет лига. За да остане така всичко това докрай, трябва футболистите на Марек да преодолеят колегите си от Струмска слава.

Само три тренировки проведе наставникът на Марек Танчо Калпаков с наличните си футболисти на терена на стадион „Бончук“. Според него основното нещо в момента е пълното възстановяване на футболистите от натрупаната умора и напрежение за класиране поне на 3-мо място в края на първенството. За пореден път Калпаков каза, че всеки има право на мнение, включително и колегата му Владимир Димитров-старши треньор на Струмска слава, който заяви пред медиите, че няма да е грешка да се представи успешно и в град Дупница в петък.

„Никога не съм гледал в чинията на другия. Нашата цел е да се съсредоточим върху играта, да не подценяваме никога противниковия отбор, независимо къде и срещу кого ще играем. Длъжни сме в последния си домакински мач, който е и последен от настоящото първенство на Втора професионална лига, да подходим сериозно и отговорно, защото тимът от Радомир се представи доста успешно, включително и напоследък, като участник във Втора професионална лига. Друга алтернатива пред нас, освен победа, няма. Нека с разнообразна и приятна за окото игра да зарадваме нашия 12-и играч-феновете, и след последния съдийски сигнал със спечелването на нови три точки, да се радваме заедно на „Бончук“, коментира Танчо Калпаков.

Този мач ще бъде ръководен от Васил Минев, асистиран от Радослав Вутов и Иван Радославов Иванов.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular