Friday, May 17, 2024
HomeРегионГоце ДелчевКампания в помощ на сираците организират в Гърмен и Сатовча

Кампания в помощ на сираците организират в Гърмен и Сатовча

Благотворителни базари отварят врати в Рибново, Брезница, Абланица и Долно Дряново

На много места в Гърменско и Сатовчанско стартират благотворителни кампании в подкрепа на децата сираци. Целта е в навечерието на новата 2022 г. да се осигурят средства за най-младите жители на региона, останали без родители.

За 12-а поредна година община Сатовча организира кампанията „Нека доброто продължи“. Тя е насочена към деца с трайни  увреждания и сираци до 16-годишна възраст. Заради ковид кризата се отменят масовите мероприятия, но всеки желаещ може да дари средства на място в сградата на общинската администрация, в кметствата по населени места или по банков път. По традиция кампанията в Сатовча обхваща около 120 деца.

„Да бъдем отново причината, да стоплим сърцата и дарим усмивка на семействата, имащи нужда от това. Нека бъдем заедно и в трудните моменти! Бъдете част от доброто! Бъдете благодетел! Включете се в инициативата!“, призовават от кабинета на кмета Арбен Мименов.

Община Гърмен също стартира традиционната си кампания „Да подадем ръка“. И тази година тя ще премине под мотото „По-щастливи празници за децата сираци“. Поради епидемичната обстановка в страната няма да се провеждат благотворителен коктейл и концерт. Желаещите могат да дарят средства в специално поставените за целта кутии или чрез банков превод.   „Нека всички заедно да отворим широко сърцата си и с общи усилия направим по-усмихнати, по-щастливи тези деца!“, апелират от общинската управа в Гърмен. На 10 декември неправителствената организация „Маргарити“ организира благотворителен базар в село Рибново, община Гърмен, където ще се предлагат хранителни продукти, текстил, играчки и сувенири. Събраните средства ще бъдат предоставени на сираци и бедни в България и Африка. Събитието ще започне от 9,00 ч. в центъра на селото, с любезното съдействие на Ридван Бошнак, съобщи организаторът Маргарита Антонова. По думите й такива базари ще бъдат организирани в още три населени места – Абланица на 11 декември, Брезница и Долно Дряново на 12 декември.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular