Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионДупницаКаузата нов дом за изстрадалото семейство Секулови от Дупница е на финалната...

Каузата нов дом за изстрадалото семейство Секулови от Дупница е на финалната права

Доброволци от цялата страна работят от сутрин до здрач, превърнаха за дни старата къща в уютно и удобно жилище

Каузата нов дом за изстрадалото семейство Секулови от Дупница е на финалната права. Доброволци на платформата „Приятели, помагайте- Лео Кадели” работят денонощно, за да ремонтират общинското жилище, в което ще бъдат настанени бай Христо, неговата съпруга и тяхната болна дъщеря. Въпреки минусовите температури и силния вятър пред последните дни, доброволци от цялата страна пристигнаха в Дупница, за да се включат в благородната инициатива.

Хора с топли очи и горещи сърца от Русе, Пловдив, Гоце Делчев, Сливница, София и други градове дойдоха за пореден уикенд в града с единствената мисия- да помагат. Местното лице, подало ръка на каузата е добротворецът Зорница Петрова. Тя за пореден път се включва в доброволчески инициативи. Рамо на Лео удариха и млади момчета от квартала, които всеотдайно се включиха в ремонтните дейности. С много труд и усилия, но заредени с още повече човещина и ентусиазъм, доброволците и самия Кадели превърнаха за дни къщата в истински дом. Изцяло боядисани са стените, прозорците, вратите и подовете на стаите. Изградена е чисто нова баня и тоалетна. Сменена е част от ВиК и електрическата инсталация, боядисана е външната фасада. В изчистения двор са построени два навеса. Единият е пред самата къща и ще служи на новите стопани в топлите дни. Другият е направен, за да има място, на което да се събират дърва за огрев. Помислено е дори за новите пердета в дома, които вече се показват от прозорците. Предстои изграждането на рампа за инвалиди, с която ще бъде улеснено придвижването на болното момиче, което тежи над 250 килограма.
Въпреки умората и тежката работа, атмосферата на строително- ремонтната площадка е невероятна, а позитивизмът на доброволците е повече от заразителен. Дори на третия ден от работата си в Дупница, всички са усмихнати и ентусиазирани за крайния резултат. Убедени са, че нещата ще бъдат готови в срок и че ще успеят да зарадват още едно изстрадало българско семейство.

Сред доброволците са хора с различни професии. Има полицаи, има администратори, продавачи, компютърни специалисти и др. „Към нашите каузи се присъединяват хора от цяла България, с най-различен статус, от най-различни сфери на живота и с най-различни професии. Всички те са обединени от желанието на помогнат.

Много ни помага и кметът на Мламолово, Милчо Михайлов, който и сега дойде с нас. Той е човекът, който пръв ни подаде сигнал за семейство Секулови. Така разбрахме за трудностите, пред които са изправени и решихме да помогнем”, разказва Лео Кадели.
Жителите на квартала вече втора седмица виждат как създателят на платформата работи без прекъсване и организира цялата строително- ремонтна дейност. Кадели и неговите доброволци успяха да спечелят възхищението на всички, заради изключителната си сърцатост и старанието, което влагат в поредната доброволческа инициатива. „Невероятни момчета и момичета. Дано хората, които дойдат да живеят тук са по-спокойни и се чувстват добре. Много са страдали и дано този дом е някаква утеха за тях и дъщеря им”, споделят жителите наоколо , които очакват също своите нови съседи.

Лео Кадели: Няма значение дали си албанец или българин, важното е да бъдеш полезен!

RELATED ARTICLES

Most Popular