Saturday, May 18, 2024
HomeРегионКюстендилКметът на Кюстендил "пусна по пързалката" Валентин Смоков  

Кметът на Кюстендил “пусна по пързалката” Валентин Смоков  

Директорът на ОП “Чистота” оставил улиците непочистени от леда

Директорът на общинското предприятие “Чистота” в Кюстендил Валентин Смоков е отстранен от длъжност. Това съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Огнян Атанасов. Причината за решението му са поледиците и възникналите в резултат на това инциденти с граждани. Атанасов съобщи, че е установил, че от четири налични машини за обработване на пътищата срещу лед, тази сутрин на линия е била само една.

“Извинявам се на съгражданите ни за обстановката, поднасям извинения и на хората, които чакат храна от “Социален патронаж”, чиито екипи не са успели да стигнат до адресите, заради заледяването”, каза Атанасов.

Кметът посочи, че е дал на директора на общинското предприятие “Чистота” 20-дневно предизвестие, а дотогава постът ще заеме настоящият заместник-директор на предприятието. Започва и пълен финансов одит на общинското предприятие, каза още кметът Атанасов. По думите му предстои то да заработи по различен начин и с нова концепция.

Осем сигнала са постъпили в Община Кюстендил тази сутрин заради заледяването на улиците и възникналите в резултат на това инциденти. Има и пътнотранспортно произшествие, при което няма без жертви, показа проверка на БТА.

Около минус два градуса бяха температурите тази сутрин в 7:00 часа, но по това време имаше и лек валеж, който е станал причина за поледицата, казаха за БТА от Националния институт по метеорология и хидрология в Кюстендил.

Снимка – БНР 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular