Saturday, May 18, 2024
HomeРегионБлагоевградКметът на община Благоевград Румен Томов дарява заплатата си за март

Кметът на община Благоевград Румен Томов дарява заплатата си за март

В града отпада „Синя зона”, затворен е кооперативният пазар

 

 „От разговор с директора на МБАЛ – Благоевград стана ясно, че при необходимост имат готовност да се изолират още две отделения. В Тубдиспансера в една от сградите пациентите ще бъдат преместени и от понеделник там започваме да инсталираме апаратура за въздух, вакуум и кислород на всяко едно от 15-те легла. Работим усилено, за да сме подготвени. Дано само да направим ремонт на болницата, без да я ползваме“ – това заяви в интервю за Радио Благоевград кметът на община Благоевград Румен Томов.

От утре, 19 март в града отпада „синята зона“. Благоевградският Кооперативен пазар спря да функционира за неопределено време. Заповедта от вторник на кмета на общината, Румен Томов, за преустановяване дейността на тържището, през днешната пазарна сряда не бе нарушена.

Продължава дезинфекцията на улици, спирки и обществени площи. Поръчани са дезинфекционни материали. Вече са налични и маски – днес 500, утре 1000, в петък ще има още толкова. Те са предназначени за общинската администрация, „Социален патронаж“, детските млечни кухни, за социално слабите граждани. Изпратена е заявка и до Националния кризисен щаб за 50 защитни облекла за служителите, които посещават домовете на възрастни и самотно живеещи граждани.

 „Открита е дарителска сметка, която е публикувана на сайта на Община Благоевград. Хората роптаят, че искаме пари, но в криза тези които имат възможност могат да помогнат, като дарението може да стане и чрез онлайн банкиране.  Във вашия ефир обявявам, че моята заплата за март ще отиде в тази дарителска сметка. Знаете, че финансово общината не е много добре“ – каза още кметът Томов.

Оперативният кризисен щаб в община Благоевград работи всеки ден от 8 до 20 часа.

Телефонът за връзка с щаба е 073/88 44 61, включително събота и неделя. Той е за връзка на възрастни, трудно подвижни и самотно живеещи граждани за закупуване на лекарства и хранителни продукти./БНР

RELATED ARTICLES

Most Popular