Sunday, May 19, 2024
HomeРегионРазлогКметът на Разлог инспектира обекти в Горно Драглище

Кметът на Разлог инспектира обекти в Горно Драглище

Временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог- инж. Гърменов и зам. кметът- Иван Гюров посетиха село Горно Драглище, с цел оглед на ремонтните, извършени от Общината през последния месец.
След решения на Общински съвет, Община Разлог стартира едновременно няколко дейности, обхващащи ОУ „Неофит Рилски“, НЧ „Слънце“, улица „Деветнадесета“ и гробищния парк. В рамките на месец общински служители се заеха с изграждането на подпорна стена, която ще допринесе за увеличаване броя на гробищните места. В началото на месец юли започнаха ремонтните дейности по покрива на училището, подмяна на дограмата в читалището, както и смяната на водопровод на една от крайните улици на селото.
„Надяваме се в близките месеци да стартираме и изграждането на футболно игрище в двора на училището. По този начин ще дадем възможност за по-пълноценно реализиране на учебния план по Физическо възпитание и спорт, а жителите на селото ще имат свободен достъп до нов терен за спортни занимания. Продължаваме да работим и върху развитието на културата, като подмяната на дограма на читалището е само началото.“, заяви инж. Гърменов.

„Хубаво е, че успява в рамките на няколко дни да се справим с проблеми, касаещи ежедневието на хората. Подменената водопроводна мрежа ще намали честите аварии и ще осигури по-добро водоснабдяване. Съвместната работа с г-н Пандев е предпоставка за облагородяване на Горно Драглище и предоставяне на възможност за развитие на крайните райони на селото. Надяваме се да привлечем повече хора, който да построят новата си къща или вила за отдих именно тук.“, допълни Гюров.
По време на визитата Гърменов и  Гюров бяха водени от кмета на Горно Драглище- Георги Пандев, който показа на управниците и облагородения център на селото.

RELATED ARTICLES

Most Popular