Friday, May 17, 2024
HomeОбществоКметът на Самоков: Атанас Скатов ни научи да обичаме природата и да...

Кметът на Самоков: Атанас Скатов ни научи да обичаме природата и да вярваме в себе си

Един човек с невероятен дух си отиде в прегръдката на неговата най-голяма любов – планината. Една ярка личност, която научи много хора да обичат природата и да вярват в себе си, която ще остане завинаги в историята на българския алпинизъм и в сърцата на своите почитатели и последователи. Това написа в профилната си страница във Фейсбук кметът на Самоков Владимир Георгиев по повод трагичната гибел на Атанас Скатов.

Както знаете, 42-годишният български алпинист загина на 5 февруари при неуспешен опит за изкачване на връх К2 в Хималаите.

„Имах възможността да се докосна до личността на Атанас и да слушам неговите зареждащи и мотивиращи разкази за предизвикателството да бъдеш над облаците, там, където сякаш е краят на света. Експедициите му са пример за силата и волята на човешкия дух, за възможността, която имаме всеки ден да надскочим дори и най-смелите си мечти. „Разликата между това да имаш мечта и да сбъднеш тази мечта зависи от силата на духа ти, от вярата в самия теб, колко силно искаш да я постигнеш и какъв труд би положил, за да го осъществиш. Тази божествена Сила на духа движи нас към нови хоризонти, както и цялото човечество“ – казва той на хората, дошли да чуят вълнуващите разкази за постигнатите цели и за преодолените предизвикателства“, сподели кметът Георгиев.

Той изказа съболезнования за преждевременната загуба на Атанас Скатов с думите: „Един живот, пример за силата на човешкия дух, угасна без време. Да бъде светла дирята му по пътя към последния връх!“

Снимки: Личен архин на Владимир Георгиев

RELATED ARTICLES

Most Popular