Tuesday, May 21, 2024
HomeРегионДупницаКолчета ще спират джигитите по пътя за парк „Рила“ в Дупница

Колчета ще спират джигитите по пътя за парк „Рила“ в Дупница

Община Дупница започва монтиране на разделителни еластични колчета по осевата линия в участъка от парк „Рила“ до разклона на най-населения квартал в града- жк „Бистрица“. Целта е, по примера на въведените ограничения в Кресненското дефиле, да се избегнатвисоките скорости, неправилното изпреварванеи предпоставки за инциденти на пътя.

Монтажните дейностите ще започнат в сряда, от 9.00 часа. Движението в участъка ще бъде регулирано, съобщават от пресцентъра на общината.

От кметството обосновават въведените ограничения с постъпилите десетки сигнали от граждани за шофиране с превишена скорост в района на парк „Рила“, който е с изключително посещаемост от страна на местни жители и туристи. Успоредно на пътя има тротоар и велоалея, като пресичането създава опасност за пешеходци и  велосипедисти. Според специалистите по транспорт, участъкът е с висок интензитет на пътно- транспортни произшествия, включително и със смъртни случаи. Мероприятието е утвърдено от комисията по безопасност на движението към Община Дупница.

RELATED ARTICLES

Most Popular