Saturday, May 18, 2024
HomeРегионКюстендилКомпресор на зъболекарска машина гръмна в Кюстендил, евакуираха пациенти

Компресор на зъболекарска машина гръмна в Кюстендил, евакуираха пациенти

Компресор на зъболекарска машина гръмна в един от кабинетите в сградата на бившето зъболечение в Кюстендил. Инцидентът е станал около 9 ч. сутринта.

“Това е довело до задимяване и на място бе изпратен екип на полицията и РС „Пожарна безопасност и защита на населението“. Хората, намиращи се към момента в сградата, са били изведени от постройката. Няколко души са успели с подръчни средства да загасят пламъците в кабинета вследствие на гръмването на компресора. Пряка опасност не е имало за нито един човек, намиращ се в сградата, така че няма пострадали хора“, каза говорителят на ОД на МВР-Кюстендил Катя Табачка.

Два екипа на РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ в града се отзоваха на още един сигнал за дим. Към 20 часа на 24 май е получен сигнал за излизащ дим от апартамент на 9-ия етаж в един от 15-етажните блокове в областния град. Тъй като в жилището не е имало хора, огнеборците прибягнаха до срязване на входната врата, която е била от желязо. След обход из жилището бе установено, че пожар няма, няма и никакви поражения в апартамента. Съседи бяха изключили бушона предвидливо до пристигането на пожарните екипи, които останаха на място, за да изчакат собствениците.

Краси ЦЕНКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular