Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаКонкурсът „Лазарка мома гиздава” донесе награда на Нанси Николова от Дупница

Конкурсът „Лазарка мома гиздава” донесе награда на Нанси Николова от Дупница

Юлияна КОЛЧАКОВА

Нанси Николова от Дупница спечели нова награда от национален конкурс. Талантливата възпитаничка на ателието по изобразително изкуство “Дон Кези” се класира на трето място в трета група  (от VIII до XII клас) на конкурса по народно приложно изкуство „Лазарка мома гиздава”, провел се в София на 15 април. Отличието на дупнишката десетокласничка е за рисунка. Творбата ще бъде включена в изложба, както и рисунките на всички наградени. Това е поредното отличие за Нанси, чиито способности са високо оценявани награждавани от професионалисти в областта.

Конкурсът е организиран от Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата. Провежда се всяка година в навечерието на Великден с цел задълбочаване и развитие на познанията на участниците за лазарските обичаи от всички краища на България и техните умения в областта на народното приложно изкуство.

В конкурса могат да участват ученици от I до XII клас, разделени в три групи. Надпреварата е в два раздела „Приложни и обредни предмети” и „Изобразително изкуство”. Церемонията по награждаването на отличените участници и официалното откриване на изложбата ще се състоят на 15.04.2022 г. от 11.00 часа в Националния дворец на децата.

RELATED ARTICLES

Most Popular