Wednesday, May 22, 2024
HomeСпортКостинброд шокира тима на Рилски спортист с 4:1

Костинброд шокира тима на Рилски спортист с 4:1

При отлични условия за футбол ОФК Костинброд постигна изразителна победа с 4:1 над отбора на Рилски спортист в първияси домакински двубой за новата година. Домакините изиграха отличен двубой и съвсем заслужено спечелиха трите точки в срещата.

Мачът започна добре за отбора на гостите, чиято образцова триходова комбинация в 13-та минута завърши с попадение на екс национала Радослав Василев за 0:1. На преден план се появиха детински грешки в защитния вал на Рилецои с голове на Теодор Милушев в 14-та и 38-ма минути резултатът бе променен в полза на костинбродчаниза 2:1. Това се отрази негативно на играта на гостите, но до ново попадение до края на първата част не се стигна.

През второто полувреме отново инициативата бе у футболистите на Костинброд. Опасностите пред вратата на самоковци се редяха една след друга. До ново попадение се достигна в 58-ма минута, когато голмайсторът на отбора Борислав Будинов покачи на 3:1, а три минути по-късно Илия Петков направи победата категорична за крайното 4:1.

Срещата бе ръководена отлично от  елитния ни рефер, международния съдия от Петрич  Ивайло Стоянов, асистиран от съгражданина си  Любослав Танев и Венелин Иванов от Сандански.

С победата си футболистите на ФК Костинброд с 38 точки продължават да дишат във врата на лидера ФК Кюстендил, като запазват разликата от 2 точки между тях и са с равен брой с ФК Вихрен (Сандански).

В следващия кръг възпитаниците на старши треньора Христо Коилов посрещат в отложен двубой отбора на ПФК ЦСКА София II. Срещата е насрочена на 22.02.2023г. /сряда/ от 14,00 часа.

След мача старши треньорът на Рилски спортист Николай Николов сподели: „С доста промени играхме в този мач заради неоформени документи – липса на жълти карти – на основните ни футболисти Димитър Атанасов и Юлиян Владимиров и контузените Орлин Старокин и Румен Гьонов. При това положение се стигна до прекрояване изцяло на защитата на отбора. Павел Петков зае непривичен за него пост централен защитник. Допуснахме много детински фатални грешки, които бяха наказани с голове от отбора на домакините. Отделно новопривлечените футболисти, които са доста на брой, все още не са достатъчно обиграни и не са готови за такива битки срещу отбори от класата на Костинброд. Надяваме се в следващия мач като домакини срещу Вихрен (Сандански всички да бъдат готови”.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular