Wednesday, May 1, 2024
HomeСпортМарек остава на върха след 2:0 над Ботев (Ихтиман)

Марек остава на върха след 2:0 над Ботев (Ихтиман)

Мачът от 19 кръг на група А на ЮЗ Трета лига между отборите на Ботев  и Марек (Дупница) се игра на стадион „Христо Ботев“ в град Ихтиман. Срещата започна с натиск на домакините, като капитанът Борислав Балджийски опита да изненада гостуващия тимведнъж с директен обстрел, а след това и със взаимодействие с колегите си, но това не донесе успех. И сякаш всичко за отбора на Ботев бе дотук. От този момент нататък отборът, който диктуваше нещата на терена, бе този на Марек. Гостите бродираха много интересни атаки по двата фланга, където на ниво се представяха Николай Ганчев и Георги Божилов. Всеки момент се очакваше да падне гол във вратата на домакините. Това стана в 19-та минута, когато Николай Ганчев бе изведен елегантно от Димитър Илиев, Ганчев изпревари защитника и вратаря на ихтиманци и прехвърли стража за 0:1. Атаките пред вратата на домакините се редяха една след друга, също и пропуските на атакуващите футболистиот Дупница. В 27-ма минута нападателите на гостите избродираха много интересна контраатака, достойна за учебник по футбол, която бе дело на Даниел Гогов и Николай Ганчев и завърши с красиво попадение на Гогов за 0:2.

До края на първата част на срещата продължиха удачните центрирания на Даниел Гогов и Георги Божилов, но нападателите на Марек продължиха с пропуските да реализират чистите голови положения. В 39-та минута Георги Божилов на два пъти обстрелва вратаря на Ботев, и двата пъти стражът прояви вещина и не допусна топката зад себе си.

През втората част на срещата нещата на терена не се промениха – продължи доминацията на терена на възпитаниците на Танчо Калпаков. В 54-та минута Николай Ганчев бе повален вътре в наказателното поле на домакините и главния съдия Вилиян Видинов отсъди дузпа в полза на гостите, която Милен Иванов не успя да реализира заради невероятната намеса на вратаря на домакините Филип Димитров. Последваха смени в отбора на Марек, в резултат на което се наруши игровият му ритъм и спадна качеството на играта. Играта на футболистите на домакините се изнерви. За некоректно отношение към главния съдия в 67-ма минута бе отстранен капитанът на Ботев Борислав Балджийски. По-късно червен картон получи и старши треньорът на домакините Валери Свиленов. В последните минути футболистите на Ботев упражниха натиск да отбележат поне почетно попадение, но не успяха, защото защитата и вратарят на Марек бяха на ниво.

Мачът в Ихтиман бе наблюдаван от най-верните привърженици на Марек, водени от емблематичния Румен Тимев. Тук бе и ръководството на клуба, начело с президента Васил Василев-един доказан ръководител, който дава всичко от себе си за просперитета на футбола в Дупница, също и небезизвестният като треньор и ръководител, в момента финансов благодетел,  Цветан Видински. С играта, която показа в този мач, отборът на Марек доказа, че мястото му не е в третото ниво на българския футбол.“

Следващият мач на отбора на Марек ще бъде на стадион „Бончук“ срещу Сливнишки герой (Сливница) в събота, 25 февруари.

След мача наставникът на мъжкия отбор на Марек Танчо Калпаков сподели: „Нееднократно съм заявявал, че отборът ни няма право да дели противниците и ако иска да реализира поставената задача от страна на ръководството, футболистите трябва да дават всичко от себе си за спечелване на максимума от точки, независимо къде и срещу кого играят. Длъжни сме да продължим победния си ход и да докажем, че мястото,което заемаме в таблицата, е напълно заслужено. На първо време трябва да завършим с пълен успех остатъка от мачове до края на първата фаза на първенството. Продължаваме да даваме шанс на младите момчета от ДЮШ на клуба. В мача срещу Ботев(Ихтиман) считам дебюта на Румен Сандев, Даниел Гогов и Георги Божилов за успешен”.

Марек:

Константин Костадинов, Боян Стойнев, Румен Сандев, Александър Башлиев, Христо Каймакански, Димитър Илиев, Даниел Гогов, Милен Иванов, Николай Ганчев, Георги Божилов, Росен Йорданов (Анжело Кючуков, Добромир Панчаревски, Димитър Владимиров, Валери Йорданов, Стивън Кирилов)

 

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular