Sunday, May 19, 2024
HomeРегионДупницаКРАЙ! Фирмата за сондиране на минерална вода в село Бистрица си тръгна

КРАЙ! Фирмата за сондиране на минерална вода в село Бистрица си тръгна

И минималната надежда, сондирането на минерална вода в село Бистрица да продължи, умря. Фирмата-изпълнител, вече товари техниката си и отпътува от дупнишкото село. Камиони вече изтеглят техниката от имота, в който се правеше сондирането и бе достигнато вече на 200 метра дълбочина. Процесът е явно необратим, след като от Община Дупница преминаха в процедура по разтрогване на договора, като проведоха вече и среща по темата.

Припомняме, че през месец януари проучвателните дейности бяха спрени по разпореждане на кмета, предвид зимния сезон. В следващите два месеца се оказа, че изпълнител и местна власт не могат да се срещнат и разберат дали ще се продължава. На сесия на местния парламент, темата бе обсъждана продължително и бе взето решение проектът да бъде обявен като първостепенен за развитието на общината. Само ден по-късно обаче, на среща между представители на Община Дупница и фирмата, се оказа, че изпратените юристи са получили инструкции за прекратяване на договора, с което бе пренебрегнато решението на ОбС.
В следващите месеци, сагата ще продължи в съда, тъй като изпълнителят ще търси неустойки, както за пропуснатите ползи от 2 месеца бездействие, а така също и за неизпълнението на договора.

Факт е обаче, че минерална вода в Бистрица няма да бъде сондирана и шансът района да се развие в следващите години като туристическа дестинация пропадна.

RELATED ARTICLES

Most Popular