Saturday, May 18, 2024
HomeАктуално от днесКюстендилци се поклониха пред големия Васил Левски

Кюстендилци се поклониха пред големия Васил Левски

С тържествена церемония, Кюстендил отбеляза 185 години от рождението на Васил  Левски. След като бяха припомнени безсмъртните му дела за свободата на Отечеството и славния му живот, кюстендилци се поклониха и запазиха минута мълчание в негова памет.
Сред участниците в церемонията бяха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, председателят на Общинския съвет Иван Андонов, зам.-кметът Радмила Рангелова, областният управител Катя Димитрова, зам.-областният управител Любомир Терзийски, народните представители Снежанка Траянска и Бойко Клечков, главният секретар на Общината Светослав Василев, председателят на ПП ГЕРБ-Кюстендил  Михаела Крумова, зам.-председателят на Общински съвет-Кюстендил Чавдар Ненов и др.
На 18 юли 1837 г. се ражда един от най-смелите герои на България, който оставя светла диря в народната памет – Васил Левски. Той е гениален теоретик и революционер, стратег и организатор на българското националноосвободително движение през 60-те и 70-те години на ХІХ век. За няколко години, почти сам, създава множество революционни комитети из българските земи, които после са основата на Априлското въстание и на Освобождението на България, а демократичните му идеи са идеал, недостигнат и днес.
RELATED ARTICLES

Most Popular