Saturday, May 18, 2024
HomeРегионДупницаЛегенда в софтбола откри Европейската купа на шампионите в Дупница

Легенда в софтбола откри Европейската купа на шампионите в Дупница

  • Дупничанките от “Ейнджълс” загубиха първия си мач с 4:12 от полските “Пантери”

Европейската купа на шампионите по софтбол беше официално открита в Дупница. На стадиона в жк „Бистрица“ през цялата седмица сили ще мерят едни от най-добрите отбори в Европа.

В престижната надпревара участие ще вземат шампионите на Украйна – „Уестърн Файър“, Германия – „Уеселинг Верминс“, Великобритания – „Дъ Микс“, Хърватия – „Принц“ (Загреб), Полша – „Пантери“ (Вроцлав), Австрия – „Виена Уондърърс“ и българските представители „Ейнджълс“ и „Академик“ (София). Символичната първа топка на откриването бе хвърлена от един от най-добрите треньори в историята на софтбола – Херман Томас.

Той е дошъл за първи път в България преди 20 години и винаги е помагал за осъществяването на подобни турнири в Дупница. Той обяви пред присъстващите колко много обича България и как тази страна е част от него. След това успешният наставник хвърли топката към кетчъра и един от основателите на “Ейнджълс” – Петя Соколова. Директорът на турнира Майк Дженингс благодари на организаторите и публиката.

“Въпреки всички трудности, свързани с Ковид-19, не спирайте да работите за любимия ни спорт. Благодаря ви за усилията, които хвърляте, въпреки пандемията!”, обърна се към участници и публика г-н Дженингс.

В първия ден домакините от „Ейнджълс“ се изправиха срещу „Пантери“ от полския град Вроцлав, но за съжаление отстъпиха с 4:12. В късния следобед пък беше двубоят им с „Уестърн Файър“ от Украйна. За събота е насрочен финалът на Европейската купа на шампионите, а след това ще се проведе и закриването на турнира.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular