Wednesday, May 22, 2024
HomeРегионБлагоевградЛудница на АМ „Струма“ заради голямото прибиране

Лудница на АМ „Струма“ заради голямото прибиране

6 км тапа се образува в участъка Симитли-Благоевград

 

Голямото завръщане доведе до тежък трафик и задръствания на много места в Югозападна България. Както обикновено, най-натоварен бе участъкът Симитли-Благоевград в последния от почивните дни. Екипи на “Пътна полиция” контролираха и подпомагаха движението.

Движението в посока към София бе изключително натоварено. Дъждовното време и мокри пътища допълнително напрягаха шофьорите. Колите се движеха с бавна скорост, но нямаше спиране на трафика.

По републиканската пътна мрежа най-натоварен бе трафикът по автомагистралите „Тракия“ и „Струма“.

Ремонти допълнително затрудняваха движението по „Тракия”.

В следобедните часове трафикът по АМ „Струма“ в посока София в участъка от Симитли до Благоевград бе интензивен, образувала се бе към 6 км колона от автомобили, като от страна на МВР бяха предприети необходимите мерки за безпроблемно придвижване.

В тази част от пътя се събират два потока от коли – едните от посока ГКПП – Кулата, а другите – от Банско.

Към 16 часа нямаше въведени ограничения във връзка с възникнали пътни произшествия. От МВР призоваха шофьорите да намалят скоростта, да не правят рискови изпреварвания и да спазват ограниченията.

В същото време по пътищата продължаваха масовите проверки на полицията за шофьори, качили се да карат автомобилите си след употреба на алкохол и наркотици.

Натоварено бе и движението през граничните пунктове с Гърция.

На границата с южната ни съседка засилен трафик имаше при “Кулата” на входа за леки автомобили. По-спокойна бе ситуацията на граничните пунктове със Сърбия, Северна Македония.

RELATED ARTICLES

Most Popular