Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупницаМалки абитуриенти на ДГ „Калина” с готовност за философските факултети на най-големите...

Малки абитуриенти на ДГ „Калина” с готовност за философските факултети на най-големите университети в света

Кои са най-ценните неща в живота на човек показаха в спектакъла „Деца за чудо и приказ” бъдещите първокласници от групата на „Малките слънчица”

Пълна готовност за записване във философските факултети на най-големите университети в България и по света демонстрираха малки абитуриенти от ДГ „Калина” в Дупница. На своето финално тържество, групата на „Малките слънчица” представиха пред публика уникален спектакъл, в който от сцената заедно търсиха и дадоха отговора на големия философски въпрос – “Кои са най-ценните неща в живота на човек?”.

В няколко сюжетни линии 33 прекрасни момичета и момчета, чрез стихове, песни и танци, стигнаха до значимите житейски прозрения, че най-важни в живота са тези неща, които ни правят щастливи или малките детайли с огромно значение. Чрез дълго пътешествие по белия свят, възпитаниците на учителките Елза Иванова и Росица Тамбуракова откриха и разказаха за огромната важност на добродетели като – любов, приятелство, здраве, щастливо детство, игри, смях, песни и хумор. Родители и близки чуха и научиха от децата колко ценни са цветовете в живота на човек и как те променят общия мироглед. Бъдещите първокласници се обърнаха към възрастните с апел да бъдат добри и толерантни, за да бъде светът по-добър и по-красив за всички. От сцената на физкултурния салон, малките абитуриенти си обещаха да запазят завинаги своето приятелство, да се уважават и да си помагат в живота. Бурните аплодисменти на публиката огласиха целия квартал около детското заведение.

Сълзи от умиление и гордост предизвика пускането на ретроспективен клип, запечатал най-ярките моменти от постъпването на малчуганите в детската градина до празничния ден на тяхното завършване. Само за няколко минути, родителите видяха колко много са пораснали и научили техните деца. Под арка от балони, директорът на ДГ „Калина” Райна Хаджийска връчи с усмивка на всяко дете свидетелство за завършено предучилищно образование.

Като поредна изненада от учителките Елза Иванова и Росица Тамбуракова бяха специално изработени хвърчила, символ на стремежа за полет към висините на успеха. Във всяко от тях имаше индивидуално пожелание, свързано с проявените таланти и умения на всяко дете през годините. В ръчичките им гордо грееше и специално свидетелство за успешно усвоени уроци по добрина, обич и приятелство.

 

Със спектакъла „Деца за чудо и приказ” групата на „Малките слънчица” показаха не само готовност за училище, но успяха да убедят всички присъстващи, че вече са готови да пристъпят дори прага на университетите. Припомняме, че това е групата, която в продължение на 4 години отправяше поздрави към дупничани за всеки голям християнски и национален празник и събираше техните огромни аплодисменти.

RELATED ARTICLES

Most Popular