Sunday, May 19, 2024
HomeСпорт„Марек” взе скъпоценна точка в Сандански

„Марек” взе скъпоценна точка в Сандански

Колумбиецът Хуан Давид Торо Аривас вкара дебютния си гол за дупничани, вратарят им Пламен Младенов пък спаси дузпа на Методи Костов за крайното 1:1

„Марек” успя да спечели скъпоценна точка при гостуването си на „Вихрен” в мач от втория пролетен кръг на Югозападната трета лига.
На стадиона в Сандански дупничани показаха характер и много стабилна игра в защита, завършвайки 1:1 с един от лидерите в дивизията.
Домакините започнаха срещата много силно и си спечелиха правото да изпълнят дузпа още в 5-ата минута на двубоя. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нае Методи Костов. Той обаче беше отказан от дупнишкия вратар Пламен Младенов, който с вещина изби удара на съперника.
Методи Костов все пак успя да се реваншира за пропуска си десетина минути по-късно, когато отбеляза попадение и даде преднина на „Вихрен”.
Вместо полученият гол да разколебае дупничани, той им подейства мобилизиращо и те изнесоха играта напред. Това им помогна да изравнят, точно преди почивката. Минутата бе 42-ра, когато колумбийското ново попълнение Хуан Давид Торо Аривас изравни резултата с дебютния си гол с екипа на „Марек”.
През втората част санданчани се опитаха да стигнат до победата, но възпитаниците на старши треньора Светослав Георгиев бяха железни в отбрана и не допуснаха втори гол. Те дори можеха на свой ред да отбележат второ попадение, но не успяха да реализират ситуациите, които им се откриха пред противниковата врата.
Със спечелената важна точка „Марек” събра 16 и продължава да се намира на 14-о място в класирането на Югозападната трета лига. „Вихрен” пък намали изоставането си от върха на 5 пункта, тъй като лидерът „Миньор” (Перник) загуби от „Спортист” в Своге.
В следващия кръг тимът от Дупница приема „Банско” на 7 март от 15 часа. По същото време „гладиаторите” от Сандански пък гостуват в Самоков на местния „Рилски спортист”.

 

„Вихрен” дели 3-тото място със „Спортист” (Своге)

Със спечелената само една точка отборът на „Вихрен” дели 3-тото място със „Спортист” (Своге) с по 37 точки,  които спечелиха двубоя срещу лидера „Миньор” (Перник).

Доста разочаровани напуснаха стадиона привържениците на „Вихрен” (Сандански) след мача с „Марек” (Дупница), особено финансовият благодетел на санданчани – Константин Динев.

В този мач заради контузии в отбора на „Вихрен” не взеха участие Милен Златков и французинът Ти Джей.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular