Friday, May 17, 2024
HomeРегионДупница„Марек“ започва подготовка за пролетния полусезон в понеделник

„Марек“ започва подготовка за пролетния полусезон в понеделник

  • Очаква се на линия да са Димитър Илиев и Джордж Николов

  • Слухове пращат на „Бончук“ опитния нападател Деян Христов

„Марек“ стартира своята подготовка за пролетния полусезон във Втора лига в понеделник от 10 часа. Тогава играчите, треньорският щаб и ръководителите на клуба ще се съберат на „Бончук“ и малко по-късно ще започне и първата тренировка за 2022 година. Преди футболистите да излязат на терена за заниманието, те ще бъдат в съблекалнята, където свещеник ще отслужи водосвет за здраве и благополучие през новата година.
На първата тренировка ще присъстват двете сигурни нови попълнения – Георги Божилов и Анжело Кючуков-младши. Първият е нападател с богата визитка, като най-силните му моменти от кариерата бяха, когато носеше екипа на „Черно море“ (Варна) и дори стигна до националния отбор. Вторият пък е син на бившия капитан на дупничани Анжело Кючуков и за последно игра в „Миньор“ (Перник).
В последните дни в публичното пространство се появиха информации, че още един опитен офанзивен футболист може да подсили „Марек“. Става въпрос за Деян Христов, който изненадващо напусна „Спортист“ (Своге), където игра през последната година. Освен стадион „Бончук“ вариант пред родения в Павликени футболист е радомирският „Струмска слава“.
Любопитен факт е, че 38-годишният Христов се разписа срещу двата отбора през този сезон. Той вкара единия от головете за победата на „Спортист” с 2:0 над дупнишкия клуб в 13-ия кръг, а няколко седмици по-късно реализира единственото попадение при успеха на „шоколадите“ с 1:0 над радомирци. Общо от старта на кампанията таранът има 5 точни изстрела.
Досега от стадион „Бончук“ пък си тръгнаха чужденците ЯяСоу и Кейта, както и Димитър Атанасов, Даниел Васев и Филип Ангелов, които бяха освободени от ръководството.
В Дупница няма да играят повече и Христо Каймакански, който отиде в ЦСКА 1948, както и Тони Стоичков. Последният ще продължи кариерата си в третодивизионния „Чавдар“ (Етрополе). На линия за старта на зимната подготовка трябва да бъдат и възстановените от операции Димитър Илиев и Джордж Николов.

Димитър ИКОНОМОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular